sâmbătă, 13 februarie 2010

Dumnezeu te aude!

Îți spun o taină mare, dar simplă: Dumnezeu te aude! Noi nu-L auzim că ne aude pentru că avem „urechile ciulite” către dorințele, așteptările sau pretențiile noastre egoiste și dăunătoare sufletului și vieții în bucurie și pace.
Încearcă să trăiești în Postul care vine ca și când ai crede în Domnul! Ce ai face?
Doar că ai nevoie să renunți la orice dorință și așteptare pe care le ai deja și să te lași în voia Lui să vezi ce-ți oferă El. Tu doar să faci ce ai face dacă ai crede.

Cu drag și rugăciune,
Maica Siluana



1 comentarii:

  1. Daca as crede in Domnul (Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!) ce as face? Cred ca atunci cand m-as supara pe aproapele as zice: Slava Tie, Doamne, ca e cineva in zona sa ma smeresc si eu, ca altfel cu mandria mea mi-as asigura fara probleme drumul spre iad. Cand cineva ar gandi altfel decat mine as zice: Salava Tie, Doamne, ca daca am avea toti aceeasi placere cred ca ar fi cam monoton. Daca cineva ar face intentionat pe dos decat imi doresc eu, as zice: Slava Tie, Doamne, ca altfel eu m-as increde in tot ce gandesc eu ca e bine si atunci as pierde nenumarate ocazii de a cunoaste bucuria suferintei... Si tot asa, probabil pentru fiecare lucru in care imi las sa lucreze egoul as gasi un argument sa spun Slava Tie, Doamne, numai ca asa cum zice maica Siluana, trebuie sa imi indrept auzul de la dorintele si asteptarile mele si pretentiile (care sunt mai mereu egoiste si centrate spre placerea proprie, chiar daca in mod inconstient). Pare foarte greu ce zice maica Siluana, si in acelasi timp foarte usor.
    Oare chiar cred eu ca Domnul e Domnul, si absolut tot ce e imposibil pentru mine El poate sa faca posibil daca asta imi e de folos? inclusiv o gramada mare de dorinte care eu cred ca imi folosesc la mantuire e posibil sa imi fie doar piedicii si din cauza micimii eu sa ma impotrivesc voii Lui si sa starui in dorinte desarte si sa cred ca trebuie sa fac tot ce imi sta in putinta sa le realizez... Dar sar tocmai etapa in care sa ma las cu totul in voia Lui. Si din umila mea experienta a te lasa cu totul in voia Lui inseamna a nu-ti mai crede gandurilor tale si a-I da Lui tot, de la simtire, gand fapta, cuvant, si de a ma bucura de modul in care El aranjeaza lucrurile pentru mine. Si cand ceva nu e asa cum vreau eu, sa o iau ca pe o noua experienta si sa vad cum anume ma pot bucura de ea si ce are ea frumos in ea...
    Slava Tie, Doamne.
    Incepe Postul pentru cei mai multi dintre cei care citesc acest site. Doamne ajuta!
    (multumim pentru cuvantul Maicii Siluana)

    RăspundețiȘtergere