miercuri, 30 martie 2011

2 aprilie 2011, Conferința Părinților Isteți: „Ai Copil. Învață să fii părinte”


Sâmbătă, 2 aprilie are loc în premieră națională în Sala Mare a Teatrului Luceafărul din Iași, prima conferință dedicată părinților care vor să se dezvolte pe ei înșiși și care știu că a fi părinte se învață pe tot parcursul vieții lor.
Evenimentul este organizat de Fundația Varlaam Mitropolitul și Asociația Părinților Isteți  în parteneriat cu  Ministerul Educației și Cercetării, Tineretului și Sportului, și este primul dintr-o  serie de evenimente bi-anuale, organizate momentan în Iași și București, cu perspectivă de extindere și în alte orașe din țară.
Agenda conferinței cuprinde intervalul orar 10:00 – 18:30, timp în care cei peste 400 de participanți vor interacționa cu medici, psihologi, specialiști în comunicare și formare și teologi. La finalul celor  4 sesiuni ale conferinței, părinții participanți vor fi inițiați în regulile de bază ale igienei relaționale, vor afla care sunt efectele patologice ale aditivilor alimentari și alimentelor rafinate, vor conștientiza importanța și impactul emoțiilor în relația cu copilul și vor afla cum pot crește un copil autonom, conștient de propriile nevoi cât și de nevoile celor din jur.


Primii 50 de  părinți care cumpără bilet își pot înscrie copiii la Atelierele de Creativitate și Mindlab, care se vor desfășura în paralel cu sesiunile conferinței.


„În ritmul alert și în valtoarea informațională de azi îți e din ce în ce mai greu să discerni “ce e cu adevărat mai bun” așa încât copilul tău să devină sănătos, autonom, responsabil și iubitor, cu stimă de sine, echilibrat, nonviolent și care să se bucure de viață în orice împrejurare. Conferința „Ai Copil. Învață să fii părinte” este primul pas înspre misiunea de a crea o comunitate de părinți implicați care caută soluții viabile și cu sens așa încât copiii lor să devină oameni cu adevărat împliniți și bucuroși în realitatea secolului 21” , declara Cristina Gheorghe, Director Executiv al Fundației Varlaam Mitropolitul.

Conferința din Iași are ca parteneri Radio Itsy Bitsy și Primăria Județului Iași. Sponsporii primei ediții la nivel național: Microsoft și Friesland. Partneri Media: TVR Iași, Ziarul de Iași, Magic FM, Radio Iași, Ziarul Lumina, Revista Glare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu