joi, 5 martie 2009

Intrați în bucuria mea...

Folosul pe care-l urmaresc eu acum, este bucuria, sa ne bucuram si urmaresc asta, pentru ca avem porunca, e porunca de la Dumnezeu, sa ne bucuram si este una dintre cele mai dificile porunci! Greu ajungem sa ne bucuram, greu indraznim sa ne bucuram si greu invatam cum sa facem sa implinim aceasta porunca. Pana la venirea Mantuitorului, omenirea nu a stiut ce este bucuria..."


Prima parte a conferintei "Calea Bucuriei!", sustinuta de Maica Siluana Vlad, in 4 decembrie la Suceava!

"Omul ranit se revolta, omul ranit se impotriveste si se cearta cu Dumnezeu. De ce m-ai facut asa? Si El ne spune, nu te-am facut, acum te fac! Noi suntem facuti de doua ori, o data de mama si de tata si o data de Dumnezeu. Si avem doua vieti! Una de la mama si de la tata si una de la Botez. In viata de la botez am tot ce-mi trebuie ca sa devin sfant! De ce te impotrivesti? Si sa stiti ca nimeni nu renunta la sfintenie si la bucurie degeaba. Vrajmasul, uratorul de oameni, diavolul, ne ofera o bombonica care se numeste: PLACEREA! Placerea binecuvantata ne hraneste trupul si sufletul ca sa mergem pe  Calea Bucuriei, sa ne ducem crucea pana la marea Intalnire! Placerea pacatoasa ne trage inapoi si ne face sa zicem, fie ce o fi...acest "fie ce o fi" e  IADUL..."


Partea a doua a conferintei "Calea Bucuriei!", sustinuta de Maica Siluana Vlad, in 4 decembrie la Suceava!

"...nu-i usor sa iubesti! Si sunt situatii in care, astept Invierea a doua ca sa pot iubi. Doamne, nu te supara dar nici o metoda nu-mi iese! Din experienta mea, in afara de rugaciune, care ramane fara raspuns, in unele cazuri...pentru ca nu am ajuns sa ma smeresc si nu am capatat iubirea pe care o cere Domnul si pe care o doresc, foloseam niste trucuri...ma gandeam, cum a fost asta cand era mic?...si cand te gandesti ce copil dragalas a fost, cum sa nu-l iubesti..."


Partea a treia a conferintei "Calea Bucuriei!", sustinuta de Maica Siluana Vlad, in 4 decembrie la Suceava!

"Sa credem ca din toate intamplarile vietii noastre, daca suntem cu Dumnezeu, vom descoperi, ca pe langa culorile frumoase pe care le are viata noastra, pe partea celalta a "covorului" este o icoana minunata si aducatoare de bucurie vesnica! 
Asa sa ne ajute Dumnezeu!"


Inregistrarile video au fost descarcate de pe: http://www.misiune-ortodoxa.ro/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu