miercuri, 21 octombrie 2009

„Si acum? Ce facem, Doamne?”

Mai întâi, să-i binecuvântezi și să-i ierți pe toți abuzatorii tăi, inclusiv pe tine. Ei nu știau ce fac! Au făcut ce au învățat de la alți oameni. Nu au învățat să fie și să trăiască de la Dumnezeu. Tu, cea de acum, ești primul „apostol” al acestei învățături și fel de a fi. Dacă vrei!
Așadar, iată ce poți face:

Dacă vrei să-I urmezi Lui, și să te bucuri cu El, și în El, și în toată viața ta până la amănunt.

Să te lepezi de tine, de „tinele” care se apără, care neagă, care se ascunde, care fuge de rău și de durere apelând la mecanisme de apărare care sunt chiar răul în act și izvorul suferinței de lungă durată (deși, pe moment pot avea rol de anesteziant sau euforizant). Iar lucrarea seminarului, a Ieșirii din labirintul codependenței, și a oricărei alte terapii, însoțite de lucrarea harului Său pe care îl primești Acolo si Așa cum te-am învățat.

Să-ți iei crucea, toată această durere netrăită și orice altă durere ar tâșni în trupul și sufletul tău ori de câte ori te vei împotrivi păcatului și deprinderilor pătimașe ca să împlinești Poruncile dătătoare de viață. Dar să privești Poruncile ca pe aerul proaspăt pe care îl respiri cu nesaț când nu mai ești orbită și redusă la nesimțire din cauza suferințelor psihice (adică suferințe induse de gânduri și sinapse sădite și hrănite de sugestii străine, vrăjmașe).

Și să-I urmezi Lui. Adică, oriunde ai merge și orice ai face El, Prezența Lui ca Iubire, să fie scopul tau.

Fă asta, și vei vedea! E atât de simplu!
Doar gândurile vrăjmașe și dorințele pătimașe complică lucrurile și viața. Și, ca reper de început, să știi că un gând e vrăjmaș atunci când e despărțit de Dumnezeu, de voia Lui. Iar o dorință este pătimașă atunci când e centrată pe mijloc iar nu pe scop. Știi, exemplul pe care îl tot dau cu fata care voia să se mărite cu un băiat care nu voia să se însoare cu ea și spunea că nu mai concepe să tră,iască fără el. Când am întrebat-o de ce vrea să se mărite cu el, s-a gândit și a spus: „pentru că vreau să fiu fericită”. Am intrebat-o iarăși: „n-ai vrea să devii fericită altfel, fără să te măriți cu el?” si mi-a răspuns: „nu, în nici un caz!”... Dorințele pătimașe ne ucid, ne țin în nefericire, ne aruncă în relații dezastruoase... Și asta pentru că nu vrem să facem ce spuneam mai sus ca e simplu și e și ușor pentru că El, Domnul, ne dă harul care lucrează cu noi și în noi de îndată ce ne lepădăm de voia noastră autodistructivă!

Te îmbrățisez cu drag și recunoștintă pentru lupta ta,
Maica Siluana

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu